آموزش تعمیر گرم نشدن فر برقی
آموزش تعمیر گرم نشدن فر برقی
فر برقی به خاطر ویژگیهایش کم کم جایگزین فر گازی میشوند. کار کردن با فر برقی خیلی سادهتر از نوع گازی است. فرهای برقی کوچکتر میباشند و جای کمتری آشغال میکنند و جابجایی آنها آسانتر است. سیستم کنترل و تنظیمات فر به سادگی انجام میشود و از لحاظ ایمنی شاید به خاطر اینکه از گاز استفاده نمیشود بهتر است. اساس یک فر برقی استفاده از المنتهای حرارتی به جای شعله آتش است. این المنتها دارای توان مصرفی بالایی هستند. برای کنترل میزان گرما، سنسورهای دما و برد الکترونیکی برای تنیظم آن وجود دارد.
عدم گرمای لازم به هر کدام از این قسمتها میتواند مربوط باشد. در این مطلب، تمامی موارد که منجر به خرابی یک فر برقی میشود را بررسی و توضیح میدهیم. میتوانید از این راهنمایی کمک بگیرید و خودتان نسبت تعمیر فر برقی اقدام کنید.
المنتها که در واقع قسمت اصلی یک فر برقی هستند در داخل محفظه در قمستهای مختلفی قرار دارند. هر کدام از این المنتها به منظور خاصی استفاده میشود. مثلاً یکی برای پختن و یکی برای سوخاری کردن استفاده میشود. اگر المنت پخت که در پایین محفظه قرار دارد خراب باشد، دمای فر به درجهی مناسب نخواهد رسید در این حالت ممکن است داخل غذا نپزد ولی رویش سرخ شده باشد. ابتدا در حالت خاموش المنتها را از نظر ظاهری بررسی کنید اگر شکستی میبینید که باید آنها را تعویض کنید. اگر از سالم بودند، فر را روی حالت پخت تنظیم و برای چند دقیقه روشن کنید و ببینید که المنتها سرخ میشوند یا نه. اگر سرخ و گرم نشدند یعنی مشکلی وجود دارد.
حال دوشاخه فر را از پریز در آورده و پنل پشتی را باز کنید. ابتدا سیمها و ترمینالهای داخلی را بررسی کنید و به دنبال آثار سوختگی بگردید اگر همه چیز سالم به نظر میآید دو سر ترمینالهای المنتها را با استفاده از اهممتر برای میزان رسانندگی چک کنید. المنتها دارای مقاومت بالایی هستند ولی نداشتن هیچ رسانندگی به معنی سوختگی آنهاست که باید تعویض شوند. اگر المنتها سالم بودند، پس مشکل باید به مدار مربوط باشد. بررسیهای بیشتر در این قسمت باید در حالت روشن بودن فر و حتماً توسط تکنسین مجرب انجام شود.
ترموستات کنترلی فر در کنترل پنل اصلی قرار دارد و مستقیماً المنتها را کنترل میکند. این یک میکروسویچ کنترل کننده دما است برق اعمالی به المنت را قطع و وصل میکند. یک ترموستات معیوب ممکن است باعث شود که فر گرمای زیاد یا کمی تولید کند. بعضی از این کنترلرها میتوان کالیبره کرد ولی برای این کار به دماسنج دقیقی نیاز است.
پیچ تنظیم معمولاً پشت کنترل قرار دارد ولی اگر پوشیده شده بود به این معنی است که نباید کالیبره شود. برق فرا را قبل از انجام این تست قطع کنید. هر کدام از المنتهایی که برق دریافت نمیکنند اتصالات مناسب ترموستات فر را برای رسانندگی با مولتیمتر بررسی کنید.
در فرهای پیشرفته، سنسور دمایی فر، بخشی است که دمای داخل فر را مانیتور کرده و سیگنالهایی را به برد الکترونیکی میفرستد یا المنتها خاموش یا روشن شوند. این سنسور هم ممکن است دلیل عدم گرما یا گرمای بیش از حد باشد. این قطعه داخل فر نزدیک المنت بالایی قرار دارد. در فرهای پیشرفته اگر سنسور خراب باشد، کد خطایی را نمایش میدهند. اگر فکر میکنید که سنسور معیوب است مقاومت آن را با یک مولتیمتر اندازهگیری کنید، ولی دانستن مقاومت سنسور در دمای اتاق لازم است.
فرهای برقی پشرفته به برد کنترل الکترونیکی مجهز هستند که کلیه کارکردهای آن را کنترل میکند. وظیفهی اصلی این برد روشن و خاموشن کردن المنتها بر اساس برنامههای ویژه هستند. اگر خطایی باشد این بردها آن را با یک کد نمایش میدهند. ولی اگر کلاً برد روشن نمیشود، ممکن است مشکلی در خود برد یا برق ورودی آن باشد. اول ببینید که به برد برق میرسد یا نه. چون برای این کار وصل بودن برق لازم است، بایستی توسط تعمیرکار حرفهای انجام شود. اگر برد ولتاژ خروجی ندارد باید عوض شود.
اگر فر شما دارای فیوز داخلی است، هر گونه خطاء در قسمتهای برقی باعث پریدن آن میشود. اگر فیوز پریده باشد، نشان دهنده این است که قسمتی از فر دچار اتصال کوتاه یا خرابی شده و باید تعمیر گردد. بعضی از فرهای برقی دارای چندین فیوز هستند و دقیقاً نشان میدهند که کدام قسمت باید بررسی شود. پس وقتی فیوزی پرید ابتدا المنتها، سیمکشیها و اتصالات را بررسی کنید و بعداً فیوز را تویض کنید. در تعویض فویز به شدت جریان آن دقت که یکی باشند.
همانطور که در بالا هم اشاره شد، فر برقی دارای قمستهایی است که برای تعمیر به تخصص کافی نیاز است اگر دانش فنی کافی در این زمینه را ندارید به هیچ وجه خودتان آن را تعمیر نکنید. تکنسینهای متخصص ما در گروه فارس سرویس آماده ارائه خدماتر محل شما هستند.
اشتراک گذاری